No niin siinä siiten kävi kun piti lähteä glögimarinoituja jättikatkarapuvartaita tekemään, että saapuessani kotiin pitkäripaisesta, havaitsin, että valkoviiniglögi unohtui. Muistin samalla horineeni edellisenä iltana jonkin vanhan valkoviiniglögin jämät. Siinä kohtaa glögihyllyssämme oli siis ammottava aukko. Ei auttanut muu, kuin loihtia Ripu-rapulle glögi valkoviinistä, kanelista ja tähtianiksesta.


Keitin noin 10 minuuttia omenamehutilkassa uiskentelevaa kanelitankoa ja kolmea tähtianista ja sokeria, lorautin joukkoon valkoviinin. Mitä enemmän juomaa maistelin, sen paremmin se tuntui sopivan reseptiin. Jos olisin käyttänyt valmista glögiä, ei marinadista olisi tullut näin makeaa, mutta uskon pienen makeuden sopivan katkaravuille hyvin.

2155306.jpg

Jättikatkarapujen lisäksi sain marinadiin myös kilon verran karitsan kruunuja, sekä leivottua muutaman kakkupohjan odottamaan lemon curdiaa.

2155324.jpg