Maaliskuun ruokahaasteesta kehkeytyi tiukka kilpa, jonka kunniakkaan voiton sain riemumielin vastaanottaa. Suuret kiitokset kaikille, jotka äänestitte savuista siikaani.

Kevään kunniaksi huhtikuun 2009 ruokahaasteen aiheena ovat värit. Valon lisääntyessä värit kirkastuvat ja ihmiset heräilevät eriasteisista talvihorroksistaan puuhailemaan keväisiä askareita. Aikojen kuluessa viisas ihminen on keksinyt aistimilleen väreille eri merkityksiä. Keltainen ja vihreä ovat sekä kevään, että pääsiäisen värejä. Keltainen symbolisoi aurinkoa ja iloa, Vihreä taas viestii kasvua, luontoa ja levollisuutta. Punaiseen liitetään usein merkityksiä energisyys, rakkaus, tuli ja synti. Värien symboliikka on osittain kulttuurisidonnaista

1238606809_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Haasteruoka tulee valmistaa kolmesta keskenään eri värisestä pääraaka-aineesta. Näiden keskeisten raaka-aineiden tulee olla väreiltään keltainen, vihreä ja punainen.

Ruoan muoto on vapaavalintainen. Ruoka voi olla brunssi tai lunssi, aamupala, välipala, alkupala, pääruoka, jälkiruoka, iltapala, yöpala tai huikopala.

Osallistuminen

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt (blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi). Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi.

Jos haasteruoan resepti ei ole osallistujan oma viritelmä, on postauksessa kohteliasta ilmoittaa ohjeen alkuperä.

Haasteruoka tulee postata 1.-21.4.2009 välisenä aikana.

Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla haastepostauksen URL tämän jutun kommenttilootaan.

Ilmoittautuminen päättyy 21.4.2009 klo 24:00 jolloin haastepostausten osoitteiden on oltava tiedossani.

Huhtikuun ruokahaasteen järjestäjänä jäävään itseni sekä kilpailusta, että varsinaisesta äänestyksestä.

Äänestys

Haasteeseen määräaikaan mennessä ilmoitetut postaukset julkistetaan 22.4.2009 jolloin alkaa myös äänestys. Äänestystapa ilmoitetaan haastepostausten julkistamisen yhteydessä.

Äänestysaika päättyy 28.4.2009 klo 24:00

Jos äänestyksen päättyessä useammalla postauksella on yhtä korkea äänimäärä, valitsee onnetar voittajan.

Huhtikuun ruokahaasteen voittaja julkisteaan 29.4.2009

Toukokuun ruokahaaste

Huhtikuun 2009 ruokahaasteen voittaja järjestää toukokuun 2009 ruokahaasteen. Aiheen valinta, säännöt ja aikataulu ovat hänen päätettävissään.