juureksia punajuurella värjättyinä

Uunijuurekset

1 kg juureksia, lanttua, porkkanaa, punajuurta...

sipulia

rypsiöljyä

1 rkl tamarindia

suolaa, mustapippuria, ruohosipulia

Kuori ja paloittele juurekset. Pyörittele lohkot öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla ja laita ne 160-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Liota kuivattu tamarindi kuumaan veteen, siivilöi siemenet ja muut rötväkkeet ja ota sileä tahna talteen. Kuumenna öljyä vokissa. Lisää tamarindi ja uunijuurekset pannuun, pyörittele hetki, tarkista maku ja ripottele silputtua ruohosipulia päälle.

Rucolapyree

1 l rucolaa

iso persiljapuska

2 dl kermaa

1 valkosipulinkynsi

3 timjaminoksaa

suolaa, mustapippuria

Irroita persiljan lehdet ja varret. Keitä persiljanlehtiä ja rucolaa neljän minuutin ajan. Jäähdytä ne nopeasti kylmässä vedessä. Purista kaikki vesi pois. Laita kerma, valkosipuli ja timjami kattilaan ja keitä kunnes neste on haihtunut puoleen alkuperäisestä. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pekonilohi

Lohifileetä

1 pkt rasvaista pekonia

kourallinen suppilovahveroita

suolaa, valkopippuria

Leikkaa kala annospaloiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Silppua pekoni ja sienet. Paista pekoni pannulla rapeaksi, lisää sienet ja jatka käristämistä. Nosta pekoni ja suppikset pannulta. Paista lohi nopeasti kypsäksi pekonin rasvassa.

Asettele lohi ja uunijuurekset lautasella ja ripottele sieni-pekonisilppua päälle, tarjoile rucolapyreen kanssa.