Viimeisimmässä Glorian ruoka&viini -lehdessä oli ohje vuohenjuustosalaatille. Ohje muuntui tällaiseksi, melkoisen täyttäväksi alkupalasalaatiksi:
Salaatti:
vuonankaalia
vihreitä viinirypäleitä
vuohenjuustoa
karamellisoituja pähkinöitä
Jaa vuonankaali lautasille. Halkaise viinirypäleet ja asettele ne saalaatille. Lämmitä vuohenjuustoa nopeasti 200-asteisessa uunissa ja nosta juusto salaattipedille. Valuta kastiketta salaatin päälle ja ripottele karamellisoidut pähkinät kaiken kruunuksi.
Kastike:
1 pieni salottisipuli, hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkasiirappia
suolaa ja mustapippuria myllystä
Kuori ja hienonna sipuli ja yhdistä se muihin kastikeaineisiin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Karamellisoidut pähkinät:
1 dl saksanpähkinöitä
1 dl cashewpähkinöitä
sokeria
½ tl suolaa
½ tl chilijauhetta
2 tl rypsiöljyä
Mittaa ainekset paistinpannuun. Kuumenna pannu ja kääntele aineksia kunnes sokeri karamellisoituu. Jäähdytä pähkinät leivinpaperin päällä.
Karamellisoituja chilipähkinöitä olisi napsinut ihan sellaisenaankin. Saksanpähkiöiden röpelöinen muoto nieli sokerikuorrutusta aika paljon ja salaatin joukossa ne olivatkin aika kova pala purtavaksi. Pienemmät ja ohuemman sokerikuorrutuksen saaneet cashew-pähkinät toimivat tähän tarkoitukseen mielestäni paremmin, mutta kaiken kaikkiaan pähkinäsekoitus sopi makeutensa vuoksi vuohenjuuston seuralaiseksi oikein hyvin.