"Taasko saadaan kanasalaattia?" Kysyi Laihduttaja. "Taas" vastasi laihduttaja itselleen ja iski hampaansa ahnaasti kiinni annokseensa:
Kana-pekonisalaatti
2 broilerin rintafileetä
4 viipaletta pekonia
100g saksanpähkinöitä, paahdettuina
2 päärynää
sitruunamehua
vesikrassia
salaatteja, esim. rucolaa
oliiviöljyä
hunajaa
suolaa, pippuria
Asettele pekoniviipaleet foliolla vuoratulle uunipellille ja paista rapeiksi kuumassa uunissa grillivastuksen alla. Jäähtyneet pekoniviipaleet leikataan noin sentin paksuisiksi suikaleiksi.
Paloittele broilerin liha ja paista pannulla tai wokissa kypsäksi. Broilerinpalat laitetaan marinoitumaan seokseen, jossa on oliiviöljyä, sitruunamehua, juoksevaa hunajaa, suolaa ja pippuria.
Saksanpähkinät paahdetaan kuumalla rasvattomalla pannulla kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaansa.
Päärynät kuoritaan, niistä poistetaan siemenet ja ne viipaloidaan pitkittäin. Päärynäviipaleet valellaan tummumisen ehkäisemiseksi sitruunamehulla.
Salaatti asetellaan lautasille. Kanan marinointilientä voi pirskotella salaatin päälle kastikkeeksi, siihen tarkoitukseen sopii myös hyvä oliiviöljy.