Blogini nimi voisi aivan hyvin olla Munakoiso, sen verran usein tulee siitä kirjoiteltua.Tämä resepti on taas munakoisoa käsittelevästä kirjasta nimeltä "Taivaallinen munakoiso".

Sisilialainen munakoisohöystö, Caponata siciliana. Olen kylläkin käynyt Sisiliassa, mutta vahinko vain, ei tullut maistettua tätä herkkua. Nyt jos tulisi lähtö sinne, tilaisin ravintolasta ensitöikseni caponatan.

Munakoisohöystö

2 isoa munakoisoa

1 pienehkö sipuli

4 valkosipulinkynttä

5 isoa ja erittäin hyvin kypsynyttä tomaattia

100g mustia kalamata oliiveja

1 sellerinvarsi

¾ dl valkoviinietikkaa

50g kapriksia

Puhdista jaleikkaa munakoisot paksuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja ”itketä” puolisen tuntia. Itkettäminen ei ole välttämätöntä, mutta vähentää tarvittavan öljyn määrää.

Itke vain pieni munakoiso, kohta minä syön sinut suureen suuhuni....

Silppua sipuli ja valkosipuli, puhdista ja viipaloi sellerinvarsi. Poista oliiveista kivet ja pilko pieniksi paloiksi.

Kalttaa tomaatit ja purista ne siivilän läpi. Talvella ei välttämättä löydy sopivia tomaatteja, sillä niiden pitää olla tosi pehmeitä tähän tarkoitukseen. Helpompaa lienee käyttää säilykkeenä myytävää valmista paseerattua tomaattia.

Kuullota sipulia oliiviöljyssä pannulla. Lisää tomaatti ja sellerit. Keitä soosia miedolla lämmöllä kunnes se on sakeaa. Lisää viinietikka ja jatka kypsentämistä kymmenisen minuuttia. Lisää oliivit ja huuhdotut kaprikset.

Poista suola ja neste munakoisojen pinnalta ja leikkaa viipaleet kuutioiksi. Kypsennä munakoisokuutioita oliiviöljyssä toisella pannulla. Yhdistä munakoisot ja kastike ja jatka kypsentämistä vielä hetken ajan. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna makujen tasaantua puolisen tuntia ja tarjoile.